Imetysohjaus Helsinki, Espoo sekä muu pääkaupunkiseutu

Imetys on ihmeellistä! Se voi sujua alusta asti ilman erityisiä haasteita tai se voi olla hyvinkin haasteellista. Jokainen äiti, jokainen lapsi ja jokainen imetys on ainutlaatuinen. Kahta samanlaista imetyskokemusta ei ole, eikä siis myöskään yleispäteviä ohjeita, jotka sopisivat kaikkiin tilanteisiin ja kaikille perheille.

Imetyksen sujuvuuden ja mukavuuden kannalta on tärkeää, että vauva saa rinnasta hyvän otteen ja äiti löytää toimivimmat imetysasennot. Jos vauva imee huonolla otteella, imetys voi sattua äitiä, eikä vauvakaan saa kaikkea sitä maitoa, jonka tarvitsisi. Usein hyvän otteen saaminen tuottaa aluksi hankaluuksia ja vaatii äidiltä ja vauvalta harjoittelua.

Imetykseen voi valmistautua jo raskausaikana. Imetysvalmennus sopii myös uudelleensynnyttäjille; näin saat tukea aiemman imetyksen läpikäymiseen ja imetystä voi uuden vauvan kanssa lähestyä eri tavalla. Valmennukset ovat käytännönläheisiä, niissä perehdytään imetyksen tärkeimpiin asioihin, imetyksen käynnistymiseen ja merkitykseen sekä sen mahdollisiin haasteisiin. Myös puoliso on tervetullut valmennukseen, jotta hän osaa tukea äitiä imetystilanteessa.

Imetysohjausta ja -valmennusta on mahdollista saada vastaanotolla tai kotikäyntinä.

Ota yhteyttä niin katsotaan, miten voin auttaa juuri sinua ja vauvaasi!

Imetysohjauksesta on mahdollista saada kelakorvaus. Yksityinen lääkäri voi pyytäessäsi kirjoittaa imetysohjaukseen lähetteen 901D, Sairaanhoitajan antama hoito, enintään 60 minuuttia, jolloin käynnistä saa Kelakorvauksen.

IMETYSKLINIKKA:

Tule oppimaan niksit arjen imetyksen helpottamiseksi. Ryhmä on avoin. Paikalla opastamassa on terveydenhoitaja, imetysohjaaja, IBCLC Laura Merivirta. Apua saat täysimetykseen, osittaisimetykseen, pulloruokintaan ja imetyksen lopetamiseen. Lisäksi saat vertaistukea ryhmän muilta jäseniltä. Myös vauvan suu ja jänteet tarkistetaan.

Tyypillisiä imetysklinikkakäynnin aiheita ovat: vauvan hidas painonnousu, imetyskipu, ongelmat imuotteessa, rintalakkoilu, rinnan ongelmat.

Syksyn 2018 imetysklinikat keskiviikkoisin klo 15-16:30 Malmilla:

24.10.

21.11.

19.12.

Ilmoittaudu mukaan laura.merivirta@netti.fi, Hyvän olon keskus ElonAskel, Malminkaari 5, 00700 Hki.